Hout zandstralen

Voor de behandeling moet het aangetaste houtwerk vrij zijn van afdeklagen. Houben Ongediertebestrijding biedt u de mogelijkheid om het hout te laten zandstralen. Op deze manier worden alle werkzaamheden door 1 gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd. Na de behandeling is de houtstructuur weer neutraal en naturel van kleur. Is het houtwerk zodanig aangetast dat de constructieve functie eronder lijdt? Dan herstellen we de delen met onder andere glasfiber staven en componenten. Na het zandstralen maken we de ruimtes weer schoon, veelal met perslucht, stofzuiger of bezem.

Bestrijd alle soorten ongedierte

Gespecialiseerd in dierplaagbeheersing

Help mij nu!

Home » Hout zandstralen

Houtworm, boktor en andere houtaantastende insecten. U moet er niet aan denken dat ze uw woning of gebouw kiezen als verblijfplaats. De larven van deze insecten leven onder andere in houten kapconstructies. Heeft u last van deze ongenode gasten? Dan is het tijd voor actie!

Houtaantastende larven nestelen zich gemiddeld 3 tot 12 jaar in het houtwerk. Ze zitten onder andere in constructieve houten delen, zoals: vloeren, spanten, nokbalken, gordingen en kepers. Die omgeving is ook hun voedselbron. Als de insecten zich ontwikkeld hebben tot kever, planten ze zich voort. En de cyclus begint weer opnieuw.

Zo gaan wij te werk.

Hebben wij jou al overtuigd? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Help mij bestrijden!

Houben geeft 10 jaar garantie

Wanneer het houtwerk vrij is van laklagen, kunnen we de houtworm, boktor of andere larven en insecten bestrijden door het hout te impregneren en te injecteren.

En u krijgt 10 jaar schriftelijke garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Waarom zandstralen?

Als er een laklaag op het houtwerk zit, dan zijn de houthaartjes van de houtstructuur gesloten. Als men dan een vloeistof erop spuit, trekt het bestrijdingsmiddel niet het hout in. Als men het hout doet zandstralen, gaan de houthaartjes open staan, waardoor de middelen weer het hout intrekken.

Onze ambachtelijke werkwijze voor u op een rijtje:

  • aanleveren van een vrijblijvende offerte voor de provincie Limburg*
  • hout zandstralen met straalgrid
  • hout schoonmaken met perslucht
  • uitkappen en verwijderen van besmet hout
  • herstellen van constructieve houten delen
  • houtwerk impregneren en injecteren
  • de behandelde ruimtes weer schoon opleveren
  • 10 jaar schriftelijke garantie.

​* contacteer ons voor de voorwaardes, soms kunnen we u ook al telefonisch een prijsindicatie geven.

Voor het zandstralen en van na het zandstralen.

Zij gingen u voor!

Martijn van Beek

We hadden veel overlast van muizen bovenop ons plafond in de woonkamer, nadat Houben was geweest, hebben we nergens meer last van gehad.

John Ophoven

We hadden een nieuw huis aangekocht en naderhand bleek er boktor op de zolder te zitten. Ze hebben toen als eerst de hele zolder stofvrij en schoon gemaakt en daarna alle boktorren bestreden.

Houben Ongediertebestrijding