Zandstralen van hout

Houtworm, boktor en andere houtaantastende insecten. U moet er niet aan denken dat ze uw woning of gebouw kiezen als verblijfplaats. De larven van deze insecten leven onder andere in houten kapconstructies. Heeft u last van deze ongenode gasten? Dan is het tijd voor actie!

Houtaantastende larven nestelen zich gemiddeld 3 tot 12 jaar in het houtwerk. Ze zitten onder andere in constructieve houten delen, zoals: vloeren, spanten, nokbalken, gordingen en kepers. Die omgeving is ook hun voedselbron. Als de insecten zich ontwikkeld hebben tot kever, planten ze zich voort. En de cyclus begint weer opnieuw.

1 specialist voor zandstralen en ongediertebestrijding

Voor de behandeling moet het aangetaste houtwerk vrij zijn van afdeklagen. Houben Ongediertebestrijding biedt u de mogelijkheid om het hout te laten zandstralen. Op deze manier worden alle werkzaamheden door 1 gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd. Na de behandeling is de houtstructuur weer neutraal en naturel van kleur. Is het houtwerk zodanig aangetast dat de constructieve functie eronder lijdt? Dan herstellen we de delen met onder andere glasfiber staven en componenten. Na het zandstralen maken we de ruimtes weer schoon, veelal met perslucht, stofzuiger of bezem. 
 

Waarom zandstralen?

Als er een laklaag op het houtwerk zit, dan zijn de houthaartjes van de houtstructuur gesloten. Als men dan een vloeistof erop spuit, trekt het bestrijdingsmiddel niet het hout in. Als men het hout doet zandstralen, gaan de houthaartjes open staan, waardoor de middelen weer het hout intrekken.

Een dakconstructie die door Houben Ongediertebestrijding in Limburg is gezandstraald.
zandstralen

Houben geeft 10 jaar garantie

Wanneer het houtwerk vrij is van laklagen, kunnen we de houtworm, boktor of andere larven en insecten bestrijden door het hout te impregneren en te injecteren.

En u krijgt 10 jaar schriftelijke garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Houben Ongediertebestrijding zandstraalt afgewerkt houtwerk.

Onze ambachtelijke werkwijze voor u op een rijtje:

  • aanleveren van een vrijblijvende offerte voor de provincie Limburg*
  • hout zandstralen met straalgrid
  • hout schoonmaken met perslucht
  • uitkappen en verwijderen van besmet hout
  • herstellen van constructieve houten delen
  • houtwerk impregneren en injecteren
  • de behandelde ruimtes weer schoon opleveren
  • 10 jaar schriftelijke garantie.


​* contacteer ons voor de voorwaardes, soms kunnen we u ook al telefonisch een prijsindicatie geven.