Bescherm uw hout: verwijder zwammen en houtwormen

 

Een prachtig nieuw huis of een verbouwing aan uw huidige huis. Tijdens het schilderen van de zolderplanken of het ophangen van een schilderij ontdekt u houtpoeder dat tevoorschijn komt uit gaatjes in het houtwerk. U heeft bezoek van de houtwormkever, een sprinthoutkever, een bonte knaagkever of een huisboktor. Hoe lief de namen van deze diertjes ook klinken, u wilt ze niet in uw woning hebben. Al etend boren ze zich een weg door uw balken, vloeren en andere houten voorwerpen. Hoe langer de larven blijven, hoe groter de schade. Een goede inspectie en inventarisatie zijn dan ook van cruciaal belang.

Bestrijd alle soorten ongedierte

Gespecialiseerd in dierplaagbeheersing

Help mij nu!

Home » Houtconservering

Bestrijden van zwammen en schimmels

De grootste boosdoener in gebouwen is ongetwijfeld vocht. Bij vochtaantasting in constructieve delen van het object ontstaan dan vaak zwammen of schimmels.

Zo gaan wij te werk.

Hebben wij jou al overtuigd? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Help mij bestrijden!

Houtconservering

Onder houtconservering verstaan we het in stand houden van houten delen. Dankzij kennis, moderne technieken en ervaring kunnen we aangetaste delen restaureren. Hierdoor hoeft u muurplaten, draagbalken, spanten en nokbalken die aangetast zijn niet direct te vervangen. Dit bespaart aanzienlijk in de kosten.

Bestrijden van houtworm en boktor

We kunnen de houtworm en boktor op verschillende manieren bestrijden:

  • De oppervlaktebehandeling. Al het aanwezige houtwerk wordt dan geïmpregneerd. Deze behandeling werkt zowel preventief als curatief.
  • Het plaatselijk impregneren van houten delen. Deze behandeling werkt eveneens zowel preventief als curatief.
  • Het injecteren van houten balken. We zullen in de balken systematisch gaten boren.
  • We plaatsen injectiepluggen en zullen deze onder druk opvullen met vloeistof. Hierdoor behandelen we de balk van binnenuit.

Voorbereiding

Voordat we zwammen en schimmels bestrijden, zullen we de getroffen delen voorwerken. U kunt hierbij denken aan het (deels) verwijderen van besmet houtwerk of pleisterwerk dat door de zwammen of schimmels is aangetast. We zullen dit uitvoeren tot circa 1 meter in de gezonde delen.

 

Bij kruipruimtes met een zandlaag verversen we de muur met een nieuwe zandlaag die preventief is behandeld. 

We geven meerjarige garantie. We bestrijden zwammen en schimmels op verschillende manieren:

  • Door een oppervlaktebehandeling uit te voeren. Dit gebeurt zowel preventief als curatief. We impregneren alle aanwezige hout- en muurwerk binnen de ruimte.
  • Het plaatselijk impregneren van houten delen of muurwerk

Het injecteren van houten delen of in muren. We boren gaten in balken of muren. Hierna plaatsen we injectiepluggen. Er wordt dan van binnenin de kern van de balk of muur een behandeling uitgevoerd.

Het gevolg

Zwammen en schimmels kunnen hout dat al enige tijd vochtig is, zo aantasten dat het houtwerk deels of helemaal vervangen moet worden. Ze richten zich op houtconstructies, maar vestigen en verspreiden zich ook op steen. Als u een zwam constateert, dan zijn onderliggende delen waar de zwam op is gevestigd, besmet met sporen, spoordraden en schimmelstrengen.

Zij gingen u voor!

Martijn van Beek

We hadden veel overlast van muizen bovenop ons plafond in de woonkamer, nadat Houben was geweest, hebben we nergens meer last van gehad.

John Ophoven

We hadden een nieuw huis aangekocht en naderhand bleek er boktor op de zolder te zitten. Ze hebben toen als eerst de hele zolder stofvrij en schoon gemaakt en daarna alle boktorren bestreden.