Ongedierte bestrijden op z’n Romeins

 

Wilde konijnen kunnen overlast en schade veroorzaken. We kunnen ze weren, verjagen en wegvangen. Houben Ongediertebestrijding maakt gebruik van een techniek die door de Romeinen al gebruikt werd om konijnen te vangen: fretteren.

Bestrijd alle soorten ongedierte

Gespecialiseerd in dierplaagbeheersing

Help mij nu!

Home » Fretteren

De bestrijdingsmethode is

 • Selectief
 • Discreet
 • Respectvol
 • Milieuvriendelijk
 • Fretteren brengt geen schade toe aan planten en andere dieren

Zo gaan wij te werk.

Hebben wij jou al overtuigd? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Help mij bestrijden!

Fretteren is diervriendelijk bestrijden

Bij fretteren maken we gebruik van de buitengewoon grote nieuwsgierigheid van een of meerdere fretten. We dekken de uitgang van een konijnenbouw af met netten en plaatsen een of meerdere fretten in de bouw. De nieuwsgierige fret gebruikt zijn neus om het konijn op te sporen. Het konijn – dat van nature bang is voor roofdieren – springt vanuit de bouw in het net.

Fretteren maakt selectief werken mogelijk. Zo kan een fretteur zeer jonge konijnen of drachtige konijnen terugzetten in hun hol.

Bestrijden van konijnen

Het is de meest humane en respectvolle manier om konijnen te bestrijden. Het doden duurt slechts een seconde. Het dier sterft direct pijnloos en ervaart een minimum aan stress.

Iets voor u?

Fretteren wordt door ons als bestrijdingsmethode toegepast in onder meer boomgaarden, tuin- en akkerbouw, begraafplaatsen, sportvelden, recreatiegebieden, bedrijventerreinen (nabij luchthavens), 24-uursindustrie en spoordijken.

De inzet van ons materiaal passen we aan bij uw situatie. We bieden maatwerk voor uw probleem. U kunt ook een preventieve wering laten plaatsen, zodat konijnen en ander gedierte niet meer op uw perceel kunnen komen.

We werken in heel Nederland, België en Duitsland.

Prijzen voor fretteren

De betreffende aanvragen, inzake fretteren, dient u via een e-mailaanvraag bij ons in te dienen, namelijk; info@houben-ongediertebestrijding.nl
Een hiervoor aangestelde deskundige zal dan zo spoedig mogelijk uw aanvraag behandelen.

Reiskostenvergoeding

 • € 0,25 cent per km.
 • Begin- en eindpunt wordt berekend vanaf Karel Doormanstraat 20, 6443 SC te Brunssum.

Opstarttarief

 • € 25,-

Prijs per uur

 • € 42,50 per werkuur. Exclusief 21% btw.
 • Alle materiaalkosten, middelen en de verzorging van het welzijn van de fretten en honden, zijn verwerkt in de prijs per werkuur. Er komen dus geen extra kosten bij
 • Particulieren dienen het gehele totaalbedrag, na einde werkzaamheden, contant af te rekenen. Uiteraard krijgt u hier een contantbon van.
 • Voor bedrijven is het mogelijk om op rekening te betalen, we zullen dan een samenwerkingscontract op stellen.

Groot project?

 • Voor grotere percelen en grote populaties, is het mogelijk dat we twee werknemers inzetten. Deze extra uren brengen we eveneens in rekening. Dit zal van te voren met u worden besproken.

Zij gingen u voor!

Martijn van Beek

We hadden veel overlast van muizen bovenop ons plafond in de woonkamer, nadat Houben was geweest, hebben we nergens meer last van gehad.

John Ophoven

We hadden een nieuw huis aangekocht en naderhand bleek er boktor op de zolder te zitten. Ze hebben toen als eerst de hele zolder stofvrij en schoon gemaakt en daarna alle boktorren bestreden.

Houben Ongediertebestrijding